Več o adaptaciji oziroma prenovi objektov

Katera dela adaptacija zajema:

  • Rušitvena dela
  • Prezidava sten
  • Mavčnokartonska dela ( Knauf dela )
  • Elektro, strojne in vodovodne inštalacije
  • Slikopleskarska dela
  • Podopolagalska dela
  • Zaščita stanovanja pred izvedbo del
  • Odvoz materiala na deponijo
  • Menjava in montaža stavbnega pohištva ( okna, vrata )
  • Čiščenje objekta po opravljeni adaptaciji

Adaptacija pomeni prenovitev, preureditev in prilagoditev objekta sodobnim potrebam in zahtevam. Pri adaptaciji ni večjih posegov v samo konstrukcijo objekta, predvsem je poudarek na poosodobitvi nekonsrukcijskih delov (podi, vodovod, ogrevanje, toplotna izolacija).

Predno se adaptacija hiše ali stanovanja začne se dogovorimo za termin ogleda, naredimo izmere, nato na podlagi izmer ter naročnikovih želja izdelamo predračun oziroma ponudbo za izvedbo željene adaptacije. Za vsa dela, ki jih naše podjetje opravi nudimo tudi garancijo. Dela opravljamo z lastno ekipo.

Med adaptacije spada tudi izdelava mansarde, oziroma izdelava podstrešja. Mi vam vaše neizkoriščeno podstrešje spremenimo v prijeten bivalni prostor, s katerim si povečate bivalno površino vaše hiše, vašo mansardo pa toplotno izoliramo.

Prenove oziroma adaptacije se razlikujejo po obsegu del. Lahko se izvede delna adaptacija ali popolna adaptacija. Pri delni adaptaciji gre za prenovo posameznih prostorov kot npr. kuhinja, kopalnica, ali pa obsega le nekatera obrtniška dela, kot so: odstranitev in zamenjava obstoječe talne obloge, postavitev predelnih sten, itd.

Pri popolni adaptaciji pa gre za celotno prenovo objekta, kar pomeni zamenjavo talnih oblog, zamenjava oziroma poosodobitev vseh inštalacij, izvedba ometov, mavčnokartonska dela, slikopleskarska dela, itd.

Hiša skozi neizolirano streho izgublja približno polovico vse toplote, zato je investicija v toplotno izolacijo podstrešja stroškovno učinkovita in smiselna.

V našem podjetju Grating M Team vam pri izdelavi oziroma adaptaciji mansard svetujemo kako najbolje izkoristiti prostor, ki vam je na voljo.

Pri vsaki adaptaciji mansarde svetujemo vgradnjo toplotne izolacije, ki jo nato obdelamo z mavčnokartonskimi ploščami (Knauf). Kot piko na i pa si lahko izberete različne barve, s katerimi prepleskamo stene in stropove in si tako ustvarite prijeten bivalni prostor.

Pri adaptacijah se še vedno ne posveča dovolj pozornosti in natančnosti pri izvedbah toplotnih izolacij in se zaradi malomarnosti ali neznanja izgube porabe energije bistveno večje od pričakovanih.

To se največkrat dogaja zaradi vgradnje slabih izolativnih materialiov ali pa zaradi neprimerne debeline izolacije, kar pa vodi do toplotnih mostov. Do nedavnega je na debelino zidu 29 cm zadoščala izolacija debeline 10 cm, sedaj pa je potrebna debelina izolacije od 10 do 20 cm.

Med adaptacije spadajo tudi:

– rušitvena dela

– izvedba toplotne izolacije

– mavčnokartonska dela (Knauf dela)

– izdelava predelnih sten

– elektro, vodovodne in strojne inštalacije

– izvedba stenskih oblog

– slikopleskarska dela

– polaganje in odstranjevanje talnih oblog

– menjava in montaža stavbnega pohištva (okna, vrata), itd

Ne izgubljajte časa z iskanjem različnih izvajalcev. V našem podjetju GM Team imate vse na enem mestu! Vsaka prenova zahteva določen čas, zato se z naročnikom vedno posvetujemo kje začeti oziroma kaj adaptirati najprej. Prednosti celotne prenove in našega podjetja so predvsem v tem, da od začetka do konca adaptacije sodelujete z istim podjetjem, ki pozna vaš projekt v celoti.

Pri prenovi oziroma adaptaciji se ponavadi odločimo tudi za novo pohištvo, bodisi novo garderobno omaro, kopalniško opremo, kuhinjo, dnevno sobo, itd… Že dolgo sodelujemo z mizarstvom, ki vam izdela pohištvo po meri in vaših željah.

Po končanem delu za seboj vedno vse pospravimo oziroma počistimo in odvečni material odpeljemo na deponijo.

Za kakršnekoli informacije glede adaptacij nas pokličite na našo brezplačno telefonsko številko 080 18 68 ali nam pišite na naš elektronski naslov.

Da boste zadovoljni z izbiro gradbenega izvajalca, skupaj s storitvijo nudimo brezplačno svetovanje strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami.

Vabimo vas k ogledu naših referenc adaptacij in tudi k ogledu vseh ostalih referenc.

Glede adaptacij hiš in stanovanj nas kontaktirajte na naš elektronski naslov info@gmteam.si ali nas pokličite na naše telefonske številke.

ENERGETSKE PRENOVE

Za več informacij o energetskih prenovah kliknite TUKAJ.

Vabimo vas k ogledu naših referenc adaptacij in prenov kot tudi k ogledu vseh ostalih referenc.