Sanacija vlage

Vlaga v zidu je problem, ki zahteva ustrezen pristop za rešitev te nadloge. Življenje v vlažnem prostoru je namreč neprijetno, nezdravo, poleg tega pa zaradi vlage na zidovih prihaja do mehanskih poškodb (oplesk se lušči, na površini ometa izcvetevajo soli in omet na koncu odpade…). Za uspešno sanacijo vlage je potrebno poiskati vzroke za nastanek vlage in jih nato z ustreznimi postopki rešiti.

Vzroki za nastanek vlage so lahko:

  • kapilarni dvig vlage prek neizoliranih temeljev
  • nepravilna konfiguracija terena ob objektu, zato zid zamaka, največkrat tudi ni narejena drenaže
  • zamakanje zidu zaradi poškodb na strehi, napake v hišnih inštalacijah,
  • nepravilno odvajanje vode od objekta: žlebovi, peskolovi…

Postopki za odstranitev večine vzrokov navlaževanja so v glavnem znani, za kapilarni dvig vlage preko neizoliranih temeljev pa so postopki bolj zapleteni.

Najučinkovitejši postopek je prav gotovo rezanje oz. prebijanje zidov in vstavljanje nove hidroizolacije, vendar ta postopek velikokrat odpade zaradi različnih vzrokov. V tem primeru pride v poštev kemijski postopek, kar pomeni prepojitev zidu na določeni višini z vodno raztopino silikonov.

Ta način nam na opečnem zidu ne predstavlja težav, pri kamnitem pa raztopina steče v praznine v zidu. Kamniti zid je potrebno injektirati s cementno injekcijsko maso s hidrofornim dodatkom. Z njo zid mehansko utrdimo, obenem pa ga prepletemo z veliko hidrofobnimi plastmi, ki preprečujejo kapilarni dvig vode po zidu.

Članek v katerem je sodelovalo naše podjetje: http://www.prirocnikdom.si/sanacija-vlage/

Vabimo vas k ogledu vseh naših referenc. Kliknite tukaj!