Izsuševanje prostorov

Izsuševanje prostorov omogoča hitrejšo vgraditev zaključnih talnih oblog in s tem bistveno skrajša postopek gradnje do vselitve v novo zgrajeni objekt. Prav tako je izsuševanje prostorov nepogrešljiv proces v objektih, ki so jih prizadele poplave ali druge vrste izlitja vode.

Problem previsoke zračne vlage, vlage v estrihih (tlakih) in vlage v stenah (ometih) rešujemo s kondenzacijskimi stroji, ki z majhno porabo energije omogočajo hitro izparevanje vlage.

Kondenzacijsko izsuševanje je v primerjavi z naravnim sušenjem veliko hitrejše (naravno sušenje estrihov traja približno 3 mesece, s pomočjo kondenzacijskih izsuševalcev, pa proces izsuševanja traja 15-30 dni).

Izsuševalec postavimo v prostor, kjer je bila izmerjena previsoka kapaciteta vlage, ta iz prostora preko filtra vsesava vlažen zrak, ki se kondenzira v vodo, voda pa se nabira v posodi ali odteka direktno v odtok prek nameščene cevi. Osušen zrak se vrača v prostor, tako da v prostoru ni toplotnih izgub.

Po končanem procesu ponovno opravimo meritev vlažnosti. Z delom nadaljujemo šele, ko indikator pokaže primerno vlažnost estrihov.

V podjetju GRATING M TEAM izvajamo:

  • sušenje tlakov za pripravo polaganja parketa
  • ugotavljanje kapacitete vlage v prostorih (meritev vlage)
  • izsuševanje prostorov, estrihov in sten (ometi)
  • izsuševanje tlakov po izlitju vode (poplava)
  • končna meritev vlage po procesu izsuševanja

Članek v katerem je sodelovalo naše podjetje: http://www.prirocnikdom.si/sanacija-vlage/

Vabimo vas k ogledu naših referenc sanacij objektov in tudi k ogledu vseh ostalih referenc.